Å navigere seg gjennom en barnevernssak kan være en utfordrende og følelsesladet prosess for alle involverte parter. Her er en oversikt over gangen i en typisk barnevernssak, slik at du kan forberede deg på hva som kan komme.
Fagartikler og aktuelle saker
Her legger vi ut fagartikler med nyttig informasjon, og aktuelle saker.
Fagartikler
- 24/01/2024Hva kan en advokat gjøre for deg i en barnevernssak?Les mer
Dette innlegget vil gi deg en guide til hvordan en advokat kan hjelpe deg med å håndtere barnevernssaker, samt hvordan du kan få gratis advokatbistand.
- 04/01/2023Nye inntekts- og formuesgrenser for fri rettshjelpLes mer
Fra 1. januar 2023 er inntektsgrensen for enslige hevet til 350 000 kroner, mens grensen for ektefeller og samboere er økt til 540 000. Formuesgrensen er hevet til 150 000 kroner
- 01/07/2022Gjenforent med biologisk mor etter to år i fosterhjemLes mer
Spedbarnet ble plassert utenfor hjemmet da det var halvannen uke gammelt, og hadde bodd i fosterhjemmet i cirka to år da mor tok kontakt med Advokatfirmaet Casus, med anmodning om bistand til å kreve tilbakeføring.
- 04/01/2022400.000,- i prisavslag for bolig solgt «som den er»Les mer
Kort tid etter overtakelsen oppdaget klient at boligens baderomsgulv manglet fall mot sluk, samt at arbeid på det elektriske anlegget var utført av ufaglært personell og manglet samsvarserklæring.
- 04/01/2022Samvær med fosterhjemsplassert barn ble dobletLes mer
Etter de seneste avgjørelsene fra Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) og Norges Høyesterett på barnevernsområdet ble Casus kontaktet av en klient som ønsket vurdering av om det var mulig å få økt samvær med sitt fosterhjemsplasserte barn.
- 04/01/2022Telefonselger fikk 40.000,- i erstatning for usaklig oppsigelseLes mer
Klienten ble sagt opp som følge av at arbeidsgiver mente han ikke hadde klart å nå sitt budsjettmål siste månedene.
- 04/01/2022Casus hjalp klient med å kaste ut leietaker pga manglende betalingLes mer
Casus ble kontaktet av en klient som ønsket å kvitte seg med en leietaker som hadde misligholdt sin betalingsforpliktelse, samt brutt sameiets vedtekter og husordensregler.
- 04/01/2022Med hjelp fra Casus ble klientens skjevdelingskrav akseptertLes mer
Partene var enige om skjæringstidspunktet, boets aktiva/passiva, hvem som skulle overta hva, samt verdsettelsen av eiendelene.
- 03/01/2022Reklamasjon og foreldelse i eiendomssakerLes mer
Å reklamere betyr å gi selgeren melding om at det er oppdaget feil i boligen, og at du kommer til å gjøre misligholdskrav gjeldende.
- 03/01/2022Samvær under tilsynLes mer
Domstolen kan etter barneloven §§ 43 og 43 a pålegge samvær under tilsyn. Tilsyn innebærer at det er en annen person til stede under samvær mellom deg og ditt barn.
- 03/01/2022 - Zartash BashirNår foreligger det mangel ved boligkjøp?Les mer
Hva som anses som feil og mangler ved kjøp av bruktboliger fremgår av lovbestemmelsene i avhendingslovens kapittel 3. Under har vi opplistet de sentrale bestemmelsene slik de lyder etter endringene i avhendingsloven som trådte i kraft 1. januar 2022.
- 03/01/2022Hvordan skrive testamentLes mer
Når du skal skrive testament er det viktig å påse at arvelovens strenge formkrav for å opprette testament blir overholdt. For at et testament skal være gyldig må følgende vilkår være oppfylt:
- 03/01/2022Feil og mangler ved bolig - en komplett guideLes mer
Har du oppdaget feil og mangler ved boligen taper du retten til å gjøre misligholdskrav gjeldende, dersom du ikke reklamerer innen rimelig tid etter at du oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. I denne artikkelen gjennomgår vi gangen i en reklamasjonssak, hvilke frister som gjelder, fallgruver man bør unngå, samt boligkjøpers rettigheter.